Fysieke en mentale fitheid bij overbelasting en burn-out
Wij geloven dat we overbelasting en burn-out effectief kunnen aanpakken als we goed inzicht krijgen in jouw fysieke stressniveau om ons vervolgens te richten op zowel je je mentale fitheid als je fysieke fitheid. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.
Het bestaat uit:
1. Inzicht in je stressniveau
fysiologische meting
Omdat je gewend bent aan jouw stressniveau is het lastig om te voelen of je goed kan ontspannen. Met onze fysiologische meting geven we inzicht in je stressniveau aan de hand van je hartslag en hartslagvariatie (HRV). Hiermee kunnen bepalen welke aanpak voor jou nodig is om meer ontspannen en energieker te worden.
2. Mentale fitheid
We gunnen jou dat je niet geleefd wordt maar dat jij je eigen koers bepaalt. Een manier van leven en werken die jou meer meer plezier, meer energie en meer rust geeft. Dit kan alleen als je mentale conditie en de conditie van je brein goed is.
Dit zijn de basisprincipes van mentaal fit worden:
Innerlijke rust
Merk jij ook dat je moeilijk rust kunt vinden ? Er moet van alles, overal is afleiding en er is nauwelijks tijd meer voor echte ontspanning. In je hoofd kan het nog drukker zijn: je maakt je zorgen, je piekert, je voelt je onrustig. Hoe zit dit bij jou ? Wij helpen je bij het doorbreken van belemmerende patronen en leren je hoe je meer innerlijke rust kan krijgen.
Zelfvertrouwen vergroten en zelf aan het roer staan
Wat is het heerlijk om vol zelfvertrouwen te zijn en je sterk te voelen. En wat jammer dat het zelfvertrouwen vaak minder wordt als we tegenwind krijgen of afgewezen worden, bijvoorbeeld door ziekte, ontslag of relaties die eindigen. En eigenlijk onnodig, echt zelfvertrouwen zou los moeten staan van de omstandigheden. Wij helpen je om stevig te staan en je sterk te voelen.
Geluk, ontspanning, verbinding en inspiratie
Waar word jij blij van ? Wat geeft jou energie ? Wat zijn jouw dromen ? In ons programma maken we je bewust van wat jou energie geeft. We zien jou graag blij en vol inspiratie.
Gezond omgaan met stress en alles wat van je wordt gevraagd (en klachten)
Te veel stress ontstaat wanneer je niet meer aan de verwachting of je eigen verwachtingen kan voldoen. Het heeft heel veel te maken hoe je hier naar kijkt. Eigen ideeën of gedachten kunnen hierin belemmerend zijn. Daarnaast bepaalt hoe je jezelf en je werk organiseert hoeveel stress je krijgt. Wij geven je hiervoor heldere inzichten die ervoor zorgen dat je weer grip krijgt op de situatie.
3. Fysieke fitheid
Fysiek fit wil zeggen dat je lichaam goed kan herstellen, ontspannen en gezond is en voldoende energie heeft.
Onze aanpak hiervoor bestaat uit:
Lichaamsbeweging en Ontspannen Sporten
Niet iedereen heeft zin om zich lichamelijk in te spannen. En zeker niet als je al vermoeid bent. Toch is lichaamsbeweging en ontspannen sporten heel effectief bij overbelasting en burn-out. Bij sporten is niet het sporten zelf maar de grote ontspanning na het sporten die ervoor zorgt dat de lichamelijke energiesystemen weer goed gaan functioneren. Het is de beste ontspanning die er is. Wij kunnen je adviseren welke manier van bewegen het beste voor jou is. Voor ontspannen sporten maken we voor jou een persoonlijk trainingsschema op basis van een inspanningstest.
Ademtraining
Door drukte en langdurige overbelasting kan de ademhaling verstoord raken. De meeste mensen ademen dan te snel (meer dan 12 ademhalingen per minuut) waardoor je minder goed kan ontspannen. Tijdens onze ademtraining leren we je een goede ademhaling. Dit zorgt direct voor meer ontspanning. Hoe vaak adem jij ?
Leefstijl
Bij leefstijl gaat het onder andere over slapen, voeding, rust nemen. Enkele aanpassingen hebben al een positief effect op je vitaliteit. Het gaat er niet om dat je geen ongezonde gewoontes mag hebben, het gaat om het bereiken van een betere balans. Met onze kennis weten we wat voor jou persoonlijk effectief is.
Wij maken gebruik van de Energy Control methode. Deze methode bestaat al meer dan 25 jaar is ontwikkeld voor mensen met chronische stress en vermoeidheid. Destijds was bewegen bij ziekte nog ongebruikelijk. Inmiddels wordt bewegen als 'medicijn' steeds meer erkend. Het heeft al vele honderden mensen met chronische stress- en vermoeidheidsklachten geholpen. Ook 'ernstige gevallen', mensen die door het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) de helft van de dag in bed liggen en die als uitbehandeld worden beschouwd. De methodiek wordt tegenwoordig ook gebruikt om sporters en topsporters optimaal te trainen. De effectiviteit van de methode is wetenschappelijk aangetoond.