Fysieke en mentale fitheid bij overbelasting en burn-out

Wij geloven dat we overbelasting en burn-out alleen effectief kunnen aanpakken als we ons eerst richten op het verbeteren van je fysieke fitheid. Daarna werken we aan mentale fitheid.

Onze aanpak bestaat uit:

1. Inzicht in je persoonlijke situatie

Fysiologische meting

Omdat je gewend bent aan jouw stressniveau is het lastig om te voelen of je goed kan ontspannen. Aan de hand van je hartslag, hartslagvariatie (HRV) en ademhalingspatroon meten we je lichamelijke stressniveau zodat je inzicht krijgt in hoeverre je in staat bent om goed te ontspannen.

Lees meer over Fysiologische meting >

Resultaten gedurende het programma zichtbaar

Tijdens het programma krijgen we inzicht in de voortgang door middel van een korte fysiologische meting. Dit geeft de mogelijkheid om extra maatregelen in te zetten als het herstel onvoldoende snel gaat. Het motiveert de deelnemer en ons om ervoor te zorgen dat het herstel zo voorspoedig mogelijk gaat.

2. Fysieke fitheid

Fysiek fit wil zeggen dat je lichaam goed kan herstellen, gezond is en voldoende energie heeft. Ons programma hiervoor bestaat uit:

Ontspannen Sporten

Niet iedereen heeft zin om zich lichamelijk in te spannen. En zeker niet als je al vermoeid bent. Toch is sporten op de juiste intensiteit heel effectief bij overbelasting en burn-out. Hierin zijn wij gespecialiseerd. Het is niet het sporten zelf maar de grote ontspanning na het sporten (duurt circa 24 uur) die ervoor zorgt dat de lichamelijke energiesystemen en het herstelvermogen weer goed gaan functioneren. Geschikt zijn duursporten zoals fietsen, joggen en crosstrainen. Het is voor iedereen geschikt, ook voor beginners. Het is de beste ontspanning die er is, je zult merken dat je je binnen enkele weken beter gaat voelen.

Ademtraining

Door drukte en langdurige overbelasting kan de ademhaling verstoord raken. De meeste mensen ademen dan te snel waardoor je minder goed kan ontspannen. Tijdens onze ademtraining leren we je een goede ademhaling. Dit zorgt direct voor een meer ontspannen gevoel.

https://sites.google.com/site/hartslagcoaching/werkwijze

Leefstijl

Enkele aanpassingen hebben al een positief effect op je vitaliteit. Het gaat er niet om dat je geen ongezonde gewoontes mag hebben, het gaat om het bereiken van een betere balans. Met onze kennis weten we wat voor jou persoonlijk effectief is.

3. Mentale fitheid

Mentale rust en focus op wat jou energie geeft

We gunnen jou dat je niet geleefd wordt maar dat jij je eigen koers bepaalt. Een manier van leven en werken die jou meer mentale rust, meer plezier en meer energie geeft. Ons programma voor mentale fitheid is een structurele aanpak om jouw eigen koers te bepalen en mentaal fitter te worden. Het is ook zeer geschikt om je de stappen te laten maken die nodig zijn om uit een burn-out te komen.


Resultaten van onze aanpak

Het herstel van een burn-out kunnen we in de meeste gevallen binnen 5 maanden bereiken. Dit is 4 maanden sneller dan het landelijk gemiddelde. Hoe snel we resultaten krijgen, hangt af van de mate van lichamelijke ontregeling en hoe lang dit al speelt. Als je al heel lang stressklachten hebt, zal het ook wat langer duren. Toch kan je ook bij ernstige stressklachten al binnen enkele weken vooruitgang voelen.

Welke resultaten mag je verwachten van onze aanpak ?

- verdwijnen of sterke afname van klachten, in de meeste gevallen uit burn-out in 5 maanden

- een ontspannen lijf en meer energie

- meer mentale rust en beter weten wat belangrijk voor je is

- je bent in staat om balans te houden, ook als het weer drukker wordt

Wij maken gebruik van de Energy Control methode. Deze methode bestaat al meer dan 25 jaar is ontwikkeld voor mensen met chronische stress en vermoeidheid. Destijds was bewegen bij ziekte nog ongebruikelijk. Inmiddels wordt bewegen als 'medicijn' steeds meer erkend. Het heeft al vele honderden mensen met chronische stress- en vermoeidheidsklachten geholpen. Ook 'ernstige gevallen', mensen die door het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) de helft van de dag in bed liggen en die als uitbehandeld worden beschouwd. De methodiek wordt tegenwoordig ook gebruikt om sporters en topsporters optimaal te trainen. De effectiviteit van de methode is wetenschappelijk aangetoond.