Fysieke en mentale fitheid bij overbelasting en burn-out

https://sites.google.com/site/hartslagcoaching/wie-zijn-wij

Mijn naam is Edwald Hilboldt en ik ben de initiatiefnemer van Energy Inside. De reden om een eigen praktijk te beginnen is dat ik gefascineerd raakte door de krachtige werking van sporten op de fysieke ontregeling bij burn-out. In het huidige aanbod van burn-out begeleiding is er vaak geen goed antwoord op de fysieke ontregeling en bijbehorende lichamelijke klachten. 

Dit heb ik zelf ervaren. Na mijn opleiding aan de Technische Universiteit in Delft heb ik 12 jaar gewerkt in het projectmanagement van grote infrastructurele projecten. De werkdruk was hoog en om alles te kunnen regelen maakte ik lange dagen. 's Avonds en in het weekend was ik vaak moe, maar ik wist niet goed wat ik hieraan kon doen. In 2007 kreeg ik een heftige burn-out: 5 jaar lang was ik structureel moe, snel overprikkeld en heb ik niet kunnen werken, op wat pogingen na.   

In deze periode heb ik van alles geprobeerd om van mijn klachten af te komen: burn-out begeleiding bij psycholoog, dagbehandeling bij een gespecialiseerd GGZ-centrum, yoga, andere voeding, supplementen, orthomoleculaire geneeswijze, acupunctuur. Het hielp allemaal wel een beetje, maar ik bleef chronisch moe en overprikkeld. Een gesprek voeren was vaak al te intensief. Na een lange zoektocht heb ik de methodiek die ik zelf nu gebruik gevonden. Na een fysiologische meting startte ik met het programma. Al na enkele weken voelde ik me meer ontspannen, ik sliep beter en ik was minder snel overprikkeld. Na 2 maanden was ik niet meer de hele dag moe. Ik was nog wel eens moe, maar dat kon ik dan verklaren. Zo kreeg ik steeds meer inzicht in mijn lichaam en grip op mijn situatie.

Na een opleiding ben ik in 2014 met mijn eigen praktijk gestart. Sindsdien begeleid ik particulieren en organisaties (o.a Shell) met burn-out, stress- en vermoeidheidsklachten, hoge werkdruk en vitaliteit. Mijn missie is om mensen te helpen zich weer goed en fit te voelen. Ik wil dat deelnemers na het volgen van mijn programma meer energie, meer plezier en meer mentale rust ervaren.